Paddenstoelen

De paddenstoelenwerkgroep inventariseert alle paddenstoelen en slijmzwammen in de Haagse en Wassenaarse parken, landgoederen en natuurgebieden.
We gaan op excursie op dinsdagochtend om de twee weken. De exemplaren die niet in het veld op naam gebracht kunnen worden gaan mee naar huis en worden door leden thuis gedetermineerd.
De werkgroep bestaat al ruim 20 jaar.De werkgroep kent echte leden, die ook zelf determineren en daarnaast een groep belangstellenden. Het aantal deelnemers aan een excursie bedraagt meestal 10 tot 15.

De werkgroep is onder de naam Paddenstoelen Werkgroep Wassenaarse Parken ook deel van de Nederlandse Mycologische vereniging (NMV). Op verzoek van de NMV doet de werkgroep mee aan een monitoring project.
We bekijken onder anderen een kavel in het park Wiltzangh in Wassenaar.

Kees Pinster
coördinator paddenstoelenwerkgroep KNNV, afd. Den Haag
Telefoon: 0633773176 email: pr@den-haag.knnv.nl

Het excursie-plan van de paddenstoelenwerkgroep is onderaan op deze pagina vermeld. Daarnaast staan er excursies als activiteit (ook) in de agenda.

PS.
Bericht van 01-06-2019: JUBILEUM-BOEKJE:
Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de werkgroep
Paddenstoelen Wassenaarse Parken is een prachtig boekje verschenen.

(Ingevoegd door webred.) 10-12-2018:
Bekijk ‘ns: de IJshaar-pagina over een rozeblauwig waskorstje-fenomeen.

Kijk ook eens in de kennisbank bij:…
Inventarisatie Westduinpark
De Westduinpark-inventarisaties zijn nu (per januari 2018) compleet van 2013, t/m 2017 !

En: kijk eens bij:…
Inventarisaties-2015 met “Landgoed Oosterbeek”; “de Klip en Meeuwenduin”, “Terschelling”, “Landgoed Rust en Vreugd” en Westduinpark (2015).

En: kijk eens bij:…
Inventarisaties-2016

Uit 2016:
2 foto’s van Kees Pinster:
twee Rode Lijstsoorten die gevonden zijn in De Horsten:
De Paarse Pronkridder en De Getande Kaaszwam.

De gallery “slijmzwammen” .

Kijk verder bij:
Collages 14-07-2015 .

2018:
Startte met een excursie in het kader van het 5000 soortenproject van het Nationaal Park Hollandse Duinen op zaterdag 6 januari bij bezoekerscentrum De Tapuit. Van 9.00 tot 10.00: koffie; start excursies om 10.00 uur. Na opgave van tevoren waren om 13.00 uur soep en broodjes gepland.
Meer info over dit project: www.eis-nederland.nl/5000soorten .”

Witdekselkalkbekertje (myxomyceet); foto Kees Pinster

Bekijk de totaalscore van de paddenstoelenvondsten van de excursies van de werkgroep in 2017; in ” Totaal PWWP 2017 soorten.xlsx ” vind je een overzicht van de unieke soorten: 613 stuks.”
Kees Pinster: “Tijdens de 28 excursies waren er gemiddeld 11,6 deelnemers en dat is een prima opkomst. We vonden tijdens die 28 excursies totaal 1520 soorten.

Paddenstoelen excursie-programma.

De excursie-programma’s van de werkgroep “Paddenstoelen Werkgroep Wassenaarse Parken” (PWWP) worden regelmatig bijgewerkt. De meest actuele tref je hieronder als bijlage aan.
Bij de uitvoering van de excursies is het mogelijk dat corona-veiligheidsmaatregelen aan de orde komen. Zo kan de groep worden opgesplitst als het aantal deelnemers dat vereist.
Het laatste programma is nu het programma van het tweede halfjaar van 2021.