Fotowedstrijd meerkoetnest 2021

In april en mei houden we een fotowedstrijd met als onderwerp nesten van meerkoeten. We vragen aan alle inwoners van Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar om foto’s te maken van een meerkoetennest. Een meerkoet op of bij het nest is leuk, maar let op! verstoor de meerkoeten daarbij niet, ze mogen er geen last van hebben. Nesten van meerkoeten zijn vaak opvallend en goed te zien in sloot of plas. Ze gebruiken daarvoor alles wat ze bruikbaar vinden, natuurlijk materiaal als takken en riet, maar ook veel zwerf- en drijvend afval. Dat maakt de nesten kleurrijk en drukt ons ook op het feit dat we er een zooi van maken, waar het gaat om ons afval.
De meest aparte, bijzondere, kleurrijke of opvallende nesten komen in aanmerking voor een prijs. De foto’s zullen beoordeeld worden door een deskundige jury bestaande uit Martin van den Hoorn, stadsecoloog van de gemeente Den Haag en Fred Hess, lid van de KNNV afdeling Den Haag, natuurfotograaf en mede-oprichter van het NatuurFotografenGilde, NFG.

Wat moet je doen? Maak een foto van het nest, ZONDER de meerkoeten of omgeving te verstoren. Onthoud de locatie en datum van de foto!
Vul het inzendformulier hieronder in en upload je foto(s), maximaal drie foto’s per locatie of drie verschillende locaties.
Je krijgt op het ingevulde E-mailadres een bevestiging van inzending.
In de eerste week van juni gaat de jury aan het werk.

Stuur foto’s in; nu kan dat tot 8MB per foto. (voorheen: to 4MB).
Zijn de foto’s “groter”; kijk dan voor verkleining bij Foto-tips en bewaar zelf het origineel als dat kan. Als het verkleinen niet lukt; stuur de foto’s dan in met WeTransfer naar den-haag@knnv.nl

Fotowedstrijd meerkoet-nest 2021; inzendformulier

• Niet verplicht; op dit nummer word je gefeliciteerd - als je een winnaar bent.
  • Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png.
    Upload hier Foto-1; maximaal 8MB a.u.b.
  • Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png.
    Upload hier - als die er is - Foto-2; maximaal 8MB a.u.b.
  • Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png.
    Upload hier - als die er is - Foto-3; maximaal 8MB a.u.b.
  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Gewenste naam in/bij publicatie van de foto; Bijvoorbeeld: Jantine de Bruin; JdBruin; De Bruin; JdB34. Bij leeg-laten wordt een passende naam uit het "Naam-veld" afgeleid.
    Hiermee verklaart de inzender de rechten op de ingezonden foto's over te dragen aan KNNV afdeling Den Haag. De "Publicatie-naam-fotograaf" mag daarbij in/bij de foto vermeld worden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

En… voor wie dat wil… lees nog wat over meerkoeten!